T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
NEVŞEHİR / MERKEZ - Diriliş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

HEDEF 2023

Haz

Okulumuz rehber öğretmeni Hacer Kocatürk Aksu tarafından son sınıf öğrencilerimize sınav kaygısı ile başaçıkma, motivasyon ve sınav öncesi, sınav anı yapılması gerekenlerle ilgili bilgilendirme semineri yapıldı. son viraja giren öğrencilerimize YKS'de başarılar diliyoruz.

Haz

Okulumuz rehberlik servisi, okul idarecilerimiz ve öğretmenlerimizin desteği ile okulumuzu tanıtmak amacıyla Lütfü Pamukçu Ortaokulu, Mihriban Emin Günel Ortaokulu,75.Yıl ortaokulu ve diğer okullarımızı ziyaret ettik. Okulumuzun fiziksel imkanları, sosyal etkinlikleri, akademik başarısı ve sınava hazırlık sürecinde yapılan çalışmalar ile ilgili bilgilendirme yaptık. LGS sürecini tamamlayan tüm 8. sınıf öğrencilerini daha iyi bir eğitim için Diriliş Ailesinin bir ferdi olmaya davet ediyoruz. 

May

Okulumuzda 12. sınıf ve 12. sınıf mezunu öğrencilerimize yönelik DYK Yaz Kampı faaliyetimiz başlayacaktır. Öğrenciler İçin Başvuru tarihleri 15 - 22 Haziran 2023'tür.

Nis

OKULUMUZ REHBERLİK SERVİSİ TARAFINDAN 12. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK MESLEKİ TERCİH DANIŞMANLIĞI GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR. SINAVA SAYILI GÜNLER KALA ÖĞRENCİLERİMİZ TARAFINDAN EN SIK SORULAN SORULARIN BAŞINDA "İSTEDİĞİM BÖLÜME GİTMEK İÇİN KAÇ NET YAPMALIYIM?, YAPTIĞIM NETLER İLE HANGİ BÖLÜME GİDEBİLİRİM?"GİBİ SORULAR GELİYOR. REHBER ÖĞRETMENLERİMİZ  BU SORULARIN VE DAHA PEK ÇOK SORUNUN CEVABINI YÖKATLAS WEB SİTESİNDEN YARARLANARAK CEVAPLANDIRIRKEN, ÖĞRENCİLERE DE BİREYSEL GÖRÜŞMELERDE YÖKATLAS VE DİĞER TERCİH ROBOTU  WEB SİTELERİNDEN NASIL YARARLANABİLECEKLERİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRMELER YAPIYOR.

Nis

KONYA KARATAY ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN, MOTİVASYON VE ÖĞRENCİ KOÇLUĞU ALANINDA YAPTIĞI ÇALIŞMALAR İLE TANINAN GÖKHAN MÜFTÜOĞLU'NUN GRİDEN BEYAZA BAŞARI SEMİNERİNE SON SINIF ÖĞRENCİLERİMİZLE KATILDIK. SINAVDA BAŞARI STRATEJİLERİ VE MOTİVASYONUN ELE ALINDIĞI SEMİNERDEN ÖĞRENCİLERİMİZ OLDUKÇA YARARLANDI.

Nis

Okulumuz son sınıf öğrencileri ile nisan ayı ara tatilinde ders çalışma ve deneme sınavı kampı yapacak, sınava sayılı günler kala çalışma tempomuzu arttıracağız. 

Mrt

11. Sınıf öğrencilerimize  okulumuz Psikolojik Danışman ve Rehber  öğretmeni  Seda YILMAZ tarafından  özel kurs, dershane açık liseye geçiş gibi durumlara karşı tedbir alma amaçlı çalışmalar, görüşmeler  gerçekleştirildi ve  afiş çalışması yapıldı.

Mrt

12. SINIF ÖĞRENCİ VELİLERİMİZ İLE İLETİŞİME GEÇEREK  ÖĞRENCİLERİMİZİN SINAV MOTİVASYONU, DENEME SINAVI SONUÇLARI VE SINAV KAYGISI İLE BAŞA ÇIKMA GİBİ KONULARDA  GEREKLİ BİLGİLENDİRME ÇALIŞMALARINI YAPIYOR, BAŞARIDA AİLENİN ROLÜNÜ OLMAZSA OLMAZ GÖRÜYORUZ. 

Mrt

Son sınıf öğrencilerimize ara tatil ve deprem sonrası motivasyonu arttırmak ve sınava hazırlık sürecinde kalan 4 ayı daha verimli geçirme yöntemlerini ele almak amacıyla Okul Rehber Öğretmenimiz Hacer Kocatürk Aksu tarafından "Test çözme teknikleri ve motivasyon" konulu seminer yapıldı.

Mrt

Ara

12. Sınıf öğrencilerimize üniversite tanıtımı ve motivasyon etkinlikleri kapsamında Ankara gezisi düzenledik. Hacettepe Üniversitesi, Anıtkabir, Rahmi Koç Müzesi,Ankara Kalesi, Estergon Kalesi, Keçiören Deniz Dünyası ve Millet Kütüphanesini gezen öğrencilerimiz moral depoladı. 

Şbt

2022-2023 Eğitim öğretim yılında 11. sınıfta öğrenim gören öğrencilerimiz için 2023 YKS ile ilgili bilgilendirme çalışması gerçekleştirildi. 2024 YKS sınavına girecek 11. sınıf öğrencilerimize sınava hazırlık çalışması ve planlanan etkinlikler ile ilgili çalışmalar paylaşıldı.

Ock

Mezun öğrencilerimiz kazandIklar bölümler ve nasıl çalıştıkları ile ilgili 12. sınıf öğrencilerine tecrübelerini aktardılar, denemelerin önemini anlattılar ve iyi bir üniversite için sistemli çalışmak gerektiğini belirttiler .

Ock

Okulumuz Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Seda YILMAZ'ın daveti ile  okulumuz kariyer günleri kapsamında Avukat Aysenur YILDIZ hanımi ağırlamıştır.Avukat hanım 9 . Ve 11. Sınıflara adalet ve eşitlik değerlerini anlattıktan sonra ,hukuk fakültesi ile ilgili bilgiler vermiştir.Ögrencilerin soruları cevaplanarak program  son bulmustur.

Ock

SÖMESTR TATİLİNİ VERİMLİ BİR ŞEKİLDE GEÇİRMEK, KONU EKSİKLERİNİ TAMAMLAMAK VE BOL BOL SORU ÇÖZÜMÜ İÇİN SON SINIF ÖĞRENCİLERİMİZLE ARA TATİL KAMPI DÜZENLİYORUZ. KAMPIMIZDA  MATEMATİK,TÜRKÇE, FİZİK, COĞRAFYA VE TARİH DERSLERİNDEN BOL SORU ÇIKAN KONULARA YER VERİLECEK VE HEDEFE BİR ADIM DAHA YAKLAŞACAĞIZ.